2008. július 31., csütörtök

Ma semmi sem sikerült, legjobb lett volna, ha fel sem kelek reggel:-(
Bementem a városba cérnát venni, és hímzésalátétet. Az egyik ( legnagyobb) méteráruboltban, amikor azt mondtam hogy vízben oldható hímzésalátét, úgy nézett rám az eladó, mintha legalább a Holdon szeretnék telket vásárolni...:-(
Aztán sem ezt, sem cérnát, sem filc anyagot nem találtam sehol.
Kaptam egy honlapcímet, ők viszont egy nagyker, tehát ötösével kellene venni a színeket, na de mikor fogy el nekem 5 guriga fehér, fekete, vagy hupilila cérna...?
Egy másik helyen sikerült rendelni, jövö hétre itt lesz:-)
Aztán a varrás sem ment, csak bénáztam, nem igazítottam el a rámában az anyagot, és a hímzésnál az alul maradt anyagot is odahímezte, és most nem is tudom mit csináljak vele...? Bontsam fel a hímzést, vagy dobjam a kukába az egészet??? :-(
Éééés...még mindig nem tudom hogy egy .jpg képből hogyan fogok tudni hímezni...??? :-(
Viszont egy jó nagyon dolgoztam a kertben utána pedig mégnagyobbat vacsiztam, a saját pár perccel ezelőtt termésekből:-))
Legalább ez sikerült ma...

2008. július 30., szerda







Persze a képeket elfelejtettem...viszont ahogy látom a tegnapi bejegyzésnél hiányolt dátum most már megvan...:-)
Én ezt a blogot nem értem. Miért nem jelent meg tegnap a dátum? És vajon ma sem fog...??
Na mindegy. Tegnap este és ma délelőtt nagyon szorgalmas voltam, állatkákat varrtam, babakönyvnek. El is készült, persze telis-tele hibákkal, na de ezekből tanulunk ugye...? :-))
Cérnám még mindig nincs, mert a német nagyker csak vállalkozókat szolgál ki, de gondolom csak németeket, magyarokat nem. Írtam egy pesti cégnek is, ahol álíltólag nagyon kedvesek és segítőkészek ( legalábbis telefonon), de a mélre nem válaszoltak. Majd talán holnap.
Szóval ráhímeztem az anyagra az állatkákat, és össze is varrtam őket. ( köszi Kicsikató!)
Még nem is használtam a varrásfunkciót, csak amikor kicsomagoltam a gépet, és legelőször varrtam vele, és most, ma délelőtt. Na persze ki kell tapasztalni, hogy melyik öltés milyen beállítással mutat a legszebben. Azt hiszem amikor majd "élesben" varrom a kiskönyvet, akkor nem bonyolítom a dísztűzéssel, jó lesz az sima öltéssel is...:-)
Ez a kis könyvecske könnyű olvasmány lesz a babának, lévén hogy csak egy darabból van, tehát 2 lapos van és 4 oldala....na de gyerekkorunkban mi sem a Kőszívű ember fiaival kezdtük az olvasásgyakorlást....:-)))
A következő könyv már két darabból lesz, de nagyjából ez lesz a munkamenet.
Most valami terítőcskeféle izgat, ma hívott a nővérem, hogy ad nekem eredeti Erdélyből hozott terítővásznat...hm arra öröm lesz dolgozni, gondolom:-)
És azon gondolkodom hogy a filcet vajon elviszi-e és lehet-e rá hímezni...de szerintem ma este ez is kiderül...Van egy hatalmas ötletem, saját találmány, ha sikerül megcsinálni, világszabadalom lesz, és ebből leszek liliomos....!!! ( nem betűtévesztés, mi így hívjuk azokat akiknek annyi a pénzük, mint a pelyva...:-)
Na..megyek alkotni....:-))

2008. július 29., kedd


Két napig mintákat gyűjtöttem, kaptam is egy csomó címet, már csak választani kell, hogy mivel is kezdjem a próbálkozást.

Gombával kezdtem, ovisjelet akartam csinálni, de nem lett olyan, amilyennek szerettem volna.

A gépet kezdem egyre jobban kiismerni, rájöttem, hogy nem is úgy kell befűzni, ahogy én először csináltam...:-)

Aztán próbáltam a kiválasztott mintát átküldeni a szgépről a varrógépre, persze ez sem sikerült elsőre...sőt másodikra sem. Végülis csináltam valamit, de nem jó a szálfeszesség, úgyhogy most várom, hogy segítsen valaki megoldani a dolgot:-)
A minta egyébként lepedőanyagra készült varrócérnával, és 5 cm-es kb. a mérete.
Hát....azért majd pár hónap múlva milyen nagyon fogok mosolyogni magamon, ha visszanézek ide a blog elejére, és meglátom ezeket a szerencsétlen kis gombakezdeményeket....:-)))

2008. július 27., vasárnap

Megérkezett

2008.07. 24. Kissé kalandos előjáték után, de végre megérkezett....! :-)
Persze ez sem volt egyszerű, hiszen Németországban rendeltük meg, és nekem kellett ott átvenni a postástól a csomagot. Viszont én nem igazán tudok németül...:-)) :-((
Aztán amikor délelőtt csengetett a postás, a szívem a torkomban dobogott, és elrebegtem a kaputelefonban egy "ja"-t...és a válaszból annyit megértettem, hogy "pack"....:-)
3 emeletet kellett rohannom lefele, de az igazi megdöbbenés akkor ért, amikor megláttam a termetes, fél kamionnyi dobozt...amit ugye átvétel után nekem kellett a harmadikra felcipelni...
Három lehetőségem volt: vagy megvárom a férjem, aki 4 után jön haza, vagy becsöngetek egy -vadidegen- szomszédhoz, hogy segítsen, vagy felviszem. Bátor és vakmerő módon az utolsó lehetőséget választottam, magamhoz öleltem és elindultam felfelé. A gép nettó súlya 11 kg körül van, plusz a csomagolás...
Végülis szerencsésen megérkeztünk, és jöhetett a csomagbontás!
Hát mint mondjak, gyönyörű darab...( CE350-es)...
Először hozzá sem mertem nyúlni, de aztán az óvatosság és félelem felett a kiváncsiság győzeldelmeskedett. Ja...és rendes géptulajdonoshoz méltóan a használati utasítás átböngészésével kezdtem az ismerkedést. Egyetlen baj volt csupán, hogy az is totál németül van....
Vagy svédül, vagy olaszul...:-))
Mivel már nem az az első varrógépem, azért valami kis fogalmam volt, hogy pl. hol keressem az orsót, és egyéb alkatrészeket.
Amikor befűztem a cérnákat, és elkezdtem próbálgatni, az volt az első benyomásom hogy nagyon könnyen lehet állítani a szálfeszességet, öltésnagyságot, viszont kissé körülményesnek tűnik a régi Lucznik után a cérnák befűzése, illetve az hogy olyan kevés, pici hely van, ahol a befűzés miatt matatni kell. Szerencsére az én kezem is pici, tehát azért meg tudtam oldani a feladatot.
A varrásminták kipróbálása után jöhetett a hímzés.
Ehhez át kell szerelni a gép alján egy másik hosszabb darabra, és a varrótalpat is természetesen.
A kapott cd-t fel kellett telepíteni, ez nem okozott gondot, viszont ha jól sejtem, akkor a szoftveren dolgozni, új mintát tervezni csak úgy lehet, hogy a két gép össze van kötve, és be van kapcsolva, holott ugye varrni akkor még nem akarok.
Két napom volt rá, hogy a mintákat nézegessem, a hímzést próbálgassam, aztán szombaton hazaindultunk vele, és most készítjük elő a terepet neki.
Kell ugye egy nagy asztal a két gépnek, plusz még egy amin szabni tudok.
Szóval nem egyszerű...:-))
Az első próbálkozásokat majd lefotózom és felteszem, mint elrettentő példa...:-))